Rosberg: Bio je ovo nevjerovatan vikend

Vozač Mercedesa nakon još jedne pobjede

Rosberg: Bio je ovo nevjerovatan vikend

Nico Rosberg je nezaustavljiv u 2016. godini. Sjajni Nijemac trijumfovao je u nedjelju na VN Rusije u Sočiju, čime je došao do četvrte pobjede u ovoj sezoni, a ukupno sedme u nizu.

Rosberg je postao i prvi vozač u istoriji Formule 1 koji je vezao pobjede na četiri trke na startu šampionata.

Koliko je 30-godišnji Nijemac bio ubjedljiv pokazuje podatak da je kroz cilj prošao 25 sekundi prije svog klupskog kolege Lewisa Hamiltona, odnosno 32 sekunde prije vozača Ferrarija Kimija Raikkonena.

"Ovo je bio nevjerovatan vikend. Jako sam srećan zbog pobjede. Zahvaljujem se svima vama koji ste došli da nas gledate. Čestitao bih i ostalim vozačma, prije svega klupskom kolegi Lewisu Hamiltonu. Odradio je sjajan posao i završio trku kao drugi", rekao je Rosberg te dodao:

"Ovo je bila još jedna trka gdje je Hamilton uspio da pokaže svoj kvalitet. Nije imao dobru startnu poziciju, ali je na kraju završio na pobjedničkom podijumu. Sezona je još na početku i mislim da će se Lewis vratiti. Sa druge strane, ja idem korak po korak i trudim se da pobjeđujem".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi