Rosberg danas najbrži, sedam desetinki u odnosu na Massu

Sedmi dan testiranja u Barceloni

Rosberg danas najbrži, sedam desetinki u odnosu na Massu

Završen je još jedan dan predsezonskih testiranja u Barceloni. Na stazi Catalunya je bilo poprilično zanimljivo s obzirom da su se na vrhu poretka tokom dana izmjenjaala četvorica  vozača. Do prvog predaha to su bili Nasr, Rosberg i Vettel, u nastavku dana i Bottas. Na kraju je Nico Rosberg bio najbrži.

Na mekšoj komponenti vozač Mercedesa je išao 1:22.729 što je opet najbolje vrijeme do sada na testiranjima. U poređenju sa jučerašnjim vremenom Felipea Massa, Rosberg je na istim gumama išao sedam desetinki brže.  Drugi najbrži je bio Valtteri Bottas, a treći Felipe Nasr.

Ekipe su se tokom današnjeg dana okrenule dužim stintovima, simulacijama utrke, ukupno smo imali šest vozača preko sto krugova. Po prvi put se u tom društvu našao i McLaren sa svojim bolidom. Jenson Button je pred kraj sesije morao da zaustavi bolid na stazi, ali je odvozio 101 krug što je u poređenju sa predhodnim danima ogroman pomak. Button je na petom mjestu zaostajao skori tri sekunde za Rosbergom.

Aktivan je poprilično bio i Sebastian Vettel. Odradio je 143 kruga te je testirao nove aerodinamičke komponente, između ostalog redizajnirano prednje krilo. Vettel je na kraju imao četvrto vrijeme. Manjih problema sa imali i Max Verstappen i Daniil Kvyat koji su se morali zaustaviti na stazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.