Rosberg: Danas sam imao dosta sreće

Nico priznao da nije bio najbrži

Rosberg: Danas sam imao dosta sreće

Nico Rosberg je pobjdnik današnje utrke u Monte Carlu. Njegova deseta u karijeri, treća uzastopna na ovoj stazi. Prvi je od aktivnih vozača sa tri vezane pobjede, posljednji je bio Ayrton Senna koji je u Kneževini bio nedodirljiv u periodu od 1989. do 1993. godine.

Nakon njega Schumacher i Alonso su imali svoje prilike da upišu tri uzastopne pobjede, ali nisu uspjeli. Olivier Panis je pokvario planove Schumacheru, Hamilton Alonsu. Danas je priznaje to i sam Rosberg, Nijemac imao puno sreće.

" Imao sam puno sreće danas. Lewis je vozio odlično i zaslužio je pobjedu, ali tako je to u Formuli 1. U bolidu je teško procijeniti da li su odluke koje se prave dobre ili loše. Na restartu je bilo teško pošto su gume bile veoma hladne. Malo ću uživati u ovoj pobjedi, a onda i dalje moram nastaviti raditi, jer opet je Lewis bio brži od mene" realno je sagladao situaciju nakon današnjeg trijumfa Nico Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.