Rosberg: Hamilton je vozio bez greške

Nico nije dočekao svoju priliku

Rosberg: Hamilton je vozio bez greške

Nico Rosberg nije vozio loše, jeste napravio nekoliko sitnih pogrešaka, ali bez obzira na to, nije mogao niti jednom ozbiljno zaprijetiti Hamiltonu. Na kraju je ostao na drugom mjestu sa 2.285 sekundi zaostatka. 

" Pritiskao sam do maksimuma, ali Lewis je vozio sjajno. Nije napravio niti jednu grešku i moram mu čestitati na tome. Trka je bila teška, jer smo morali da kontrolišemo gorivo i kočnice. Na žalost, na kraju nisam uspio da pobedim, ali sam zadovoljan. Na kraju su me malo koštale kvalifikacije, ali je trkački tempo bio tu”, rekao je Rosberg po završetku utrke. Nakon VN Kanade, Rosberg ima 17 bodova manje u odnosu na vodećeg Hamiltona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.