Rosberg: Moje najteže kvalifikacije u karijeri

Nico ipak nije zadovoljan

Rosberg: Moje najteže kvalifikacije u karijeri

Nico Rosberg je današnje kvalifikacije zaključio na drugom mjestu. Njegov zaostatak je bio vrlo mali, realno uz probleme koje je imao mladi Nijemac, možda je zanemarljiva. Prije kvalifikacija je mora zamijeniti kočnice, pa nakon toga balans.

" Ovo su bile najteže kvalifikacije u mojoj karijeri. Odlučivale su nijanse, Lewis je zamalo bio bolji. Krenuo sam u kvalifikacije sa novim kočnicama, nakon toga sam radio na balansu bolida, mislio sam da ću završiti negdje na šestom ili sedmom mjestu. Na kraju sam pronašao pravi balans i odradio sam odličan krug. Kada sam saznao da je Lewis najbolji razmišljao sam o tome koliko je mogu napraviti u završnici, pogotovo u zadnjoj krivini. Na kraju sam bio blizu i drugo mjesto je dobro za start utrke i očekujem normalan start. Ja sam prošle godine prošao Vettela u prvoj krivini, tako da vjerujem da mogu pobjediti iako nemam pole. Važno će biti čuvati gume u samoj utrci " mišljenja je Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.