Rosberg najbrži u Meksiku
Foto: EPA

Pobjeda Nice Rosberga

Rosberg najbrži u Meksiku

M. Šljivak

Njemački vozač Nico Rosberg osvojio Veliku nagradu Meksika.

Na prvoj trci u Meksiku nakon 23 godine njemački vozač je od početka do kraja vodio, te je na kraju i trijumfovao u ovoj trci.

Već nakon nekoliko krugova Rosberg je bio daleko ispred klupskog kolega i novog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona, koji se nije ni trudio da napadne Nijemca.

Britanac je u 49. krugu na naredbu tima morao u boks, iako je prethodno odbio da promijeni pneumatike, te je Rosberg, koji je ranije otišao u boks, ponovo bio na prvom mjestu.

Tri kruga zatim izašao je sigurnosni auto na stazu. Vettel je imao žestok sudar, te je utrka usporena. 

Ipak, Rosberg je do kraja uspio da sačuva vodstvo. Relativno mirno je došao do pobjede i osvajanja Velike nagrade Meksika.

Drugo mjesto zauzeo je njegov klupski kolega Lewis Hamilton, a treći je bio  Valtteri Bottas iz Williamsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.