Rosberg nakon Brazila: Hamilton nije čuvao gume

Nijemac zadovoljan pobjedom

Rosberg nakon Brazila: Hamilton nije čuvao gume

O. Lekić

Njemački vozač u bolidu Mercedesa Nico Rosberg zadovoljan je nakon druge uzastopne pobjede u šampionatu i poručuje da želi nastaviti ovim tempom.

Rosberg je imao sjajan vikend u Brazilu gdje je dominirao i u kvalifikacijima i na trci, a nakon posljednje pobjede uspio je i teoretski osigurati vicešampionsku titulu.

"Radim kao što sam radio i na početku sezone i ne znam zašto pobjede tek sada dolaze, ali želim nastaviti ovim tempom", rekao je Rosberg, te dodao:

"Uspio sam da kontrolišem brzinu iako je Hamilton bio iza mene. Smatram da je Hamilton imao zaostatak zbog problema sa gumama i da to samo pokazuje koliko je važno voditi računa o pneumaticima". 

Također, on je dodao da su cijeli vikend u Brazilu pokvarila stravična dešavanja iz Pariza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.