Rosberg: Ovo je bio perfektan vikend

Prva pobjeda nakon Brazila prošle godine

Rosberg: Ovo je bio perfektan vikend

Nico Rosberg je danas na stazi Catalunya ostvario svoju devetu pobjedu u karijeri. Prvi put u Španiji, na stazi na kojoj nije briljirao od trenutka kada je ušao u svijet Formule 1. Prošle godine je završio na drugom mjestu i to je bilo njegovo jedino postolje na VN Španije.

Međutim, ovaj vikend je bio perfektan, prvo pole position, nakon toga potpuna dominacija u nedeljnoj utrci.

" Ovo je bio perfektan vikend. Lijepo je imati ovakav vikend, ovakvu utrku. Tokom cijelog vikenda bolid je funkcionisao na najbolji način. Start je bio dobar i sve je funkcionisalo na najbolji način. U jednom trenutku sam mislio da će Vettel zadržati Hamiltona, ali se to nije dogodilo. Sjajno je pobjediti u Barceloni, uživat ću u pobjedi a onda se okrećem narednoj u Monte Carlu" izjavio je nakon utrke Rosberg.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.