Rosberg prekinuo pobjednički niz Hamiltona

Nijemac slavio u Belgiji

Rosberg prekinuo pobjednički niz Hamiltona

Vozač Mercedesa Nico Rosberg slavio je na današnjoj trci za Veliku nagradu Belgije.

Rosberg je krenuo sa prve startne pozicije i to je veoma dobro iskoristio. Start je za njega prošao odlično, dok su njegovi konkurenti bili veoma loši u prvim sekundama trke.

Odmah je došlo do kontakta između Vettela i Raikkonena koji su startali sa treće i četvrte startne pozicije. I jedan i drugi su odmah pali na samo začelje, a to je najbolje iskoristio Hulkenberg koji je stigao do trećeg mjesta, dok je Ricciardo bio drugi nakon što je njegov klupski kolega Verstappen morao veoma brzo u box zbog također jednog incidenta.

Lewis Hamilton, koji je krenuo sa posljednje pozicije, bio je danas veoma dobar i do kraja trke uspio je da stigne do trećeg mjesta. Rosbergova prva pozicija nije niti u jednom trenutku bila ugrožena, kao ni drugi mjesto za Ricciarda.

Vozači Ferrarija Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen na kraju su završili na 6. i 9. mjestu. U ukupnom poretku Hamilton je ostao prvoplasirani ispred klupskog kolege Nice Rosberga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti