Rosberg prvi, Hamilton uz manje probleme drugi

Drugi slobodni trening u Monzi

Rosberg prvi, Hamilton uz manje probleme drugi

Za razliku od prvog slobodnog treninga, Lewis Hamilton je imao određenih problema sa bolidom tokom drugog treninga pa se određeno vrijeme zadržao u boksu.

Sa druge strane Nico Rosberg je već u ranoj fazi na tvrdoj komponenti guma postavio najbolje vrijeme koje je popravio onog trenutka kada je preuzeo nove gume, odnosno medium komponentu. Razlika je bila pola sekunde. U tom periodu je Hamilton boravio uglavnom u boksu, zbog problema sa elektronikom.

Nakon izlaska na stazu Lewis je tri kruga odradio na tvrdoj komponenti, nakon čega je prešao na medium te se približio Rosbergu. Pola sata prije kraja Lewis je kasnio šest stotinki za Rosbergom. Raikkonen se spustio na treće mjesto, Alonso je završio kao četvrti. Alonso je mogao imati i bolje vrijeme ali je napravio manju grešku na kočenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.