Rosberg sa pole pozicije u borbu za naslov prvaka

Kvalifikacije za Veliku nagradu Abu Dhabija

Rosberg sa pole pozicije u borbu za naslov prvaka

Posljednja utrka u ovoj sezoni Formule 1 vozit će se sutra na stazi u Abu Dhabiju gdje ćemo saznati ko će biti prvak za sezonu 2014. 

Rosberg ima 17 bodova zaostatka u odnosu na Hamiltona i nada se da će na sutrašnjoj utrci uspjeti nadoknaditi taj zaostatak. Za to mu je potrebna pobjeda i da Hamilton ne bude iza njega.

Rosberg je pred odlučujuću utrku u sezoni osvojio pole poziciju sa vremenom 1:40.480. Drugi je bio Hamilton koji je ostvario vrijeme 1:40.866. U drugom redu je dvojac iz Williamsa Bottas - Massa. Dok će iz trećeg reda krenuti Red Bullov dvojac, Ricciardo - Vettel. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.