Rosberg slavio ispred Vettela i Hamiltona

Velika nagrada Monaca

Rosberg slavio ispred Vettela i Hamiltona

E. Škorić

U današnjoj trci za Veliku nagradu Monaca slavio je Nico Rosberg.

Rosberg je slavio treću uzastopnu pobjedu u Monacu, a vozač Mercedesa je slavio ispred Nijemca Sebastiana Vettela iz Ferrarija.

Aktuelni prvak, Lewis Hamilton, završio je na trećem mjestu, no neplanirani odlazak u boks bio je koban za Britanca, koji je prethodno imao vodstvo.

Na četvrtom mjestu završio je Daniil Kvyat, a peti je bio Daniel Ricciardo. 

Inače, Velika nagrada Monaca bila je poprilično dosada do posljednjih desetak krugova, a onda je došlo do promjena. Trianest krugova prije kraja, Merdeces je pozvao Hamiltona u boks, što su iskoristili Rosberg i Vettel. 

Rosberg je smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za Hamiltonom na 10 bodova, a Mercedes je ubjedljiv u poretku konstruktora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.