Rosberg slavio u Hockenheimu, sjajna vožnja Hamiltona
Foto: EPA

Pobjeda Rosberga

Rosberg slavio u Hockenheimu, sjajna vožnja Hamiltona

M. Šljivak

Njemački vozač Nico Rosberg za volanom Mercedesa pobijedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Njemačke na stazi Hockenheim...

Rosberg je bez većih problema sačuvao pol poziciju koju je jučer osigurao na zvaničnom treningu, a na pobjedničkom postolju su se pored njega našao i finski vozač za volanom Williamsa Valtteri Bottas, koji je kasnio 20 sekundi.

Ipak, najveći rezultat je napravio Lewis Hamilton. Iako je zbog promjene mjenjača startovao sa 20. pozicije, britanski vozač je na kraju uspio da dođe do trećeg mjesta i pobjedničkog postolja.

Aktuelni svjetski prvak Sebastian Vettel završio je utrku na četvrtom mjestu, dok je kao je peti kroz cilj prošao vozač Ferrarija Fernando Alonso.

Poredak VN Njemačke:

1. Nico Rosberg Mercedes
2. Valtteri Bottas Williams
3. Lewis Hamilton Mercedes
4. Sbastian Vettel Red Bull
5. Fernando Alonso Ferrari
6. Daniel Ricciardo Red Bull
7. Nico Hulkenberg Force India
8. Jenson Button McLaren
9. Kevin Magnussen McLaren
10. Sergio Perez Force India

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.