Rosberg: Spreman sam na sve

Vozač Mercedesa samouvjeren

Rosberg: Spreman sam na sve

Nijemac Nico Rosberg nalazi na korak od osvajanja prve titule u Formuli 1.

Vozač Mercedesa ima 12 bodova prednosti u odnosu na klupskog kolegu Lewisa Hamiltona, a do kraja šampionata ostala je samo jedna trka, i to ona na stazi Yas Marina koja je na programu u nedjelju od 14 časova.

Uoči trke za VN Abu Dhabija, Rosberg je izjavio da je spreman na sve kako bi ostvario pobjedu i tako došao do šampionske titule.

"U posljednju trku sezone ulazim sa željom da pobijedim. Spreman sam na sve kako bih došao do toga, ali naravno samo u granicama onoga što je prihvatljivo. Prednost u šampionatu me neće učiniti bržim na trci. Ovo je već treća sezona koja se odlučuje u samom finišu između nas dvojice, tako da sam sada mnogo opušteniji", izjavio je Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi