Rosberg: Težak dan za mene

Drugi put ove sezone Rosberg odustao

Rosberg: Težak dan za mene

Kada je završio jučerašnje  kvalifikacije, Nico Rosberg je izjavio kako su bile njegove najteže u karijeri vjerovatno i ne sluteći šta se može destiti na stazi dan kasnije.

A onda su problemi počeli po izlasku iz garaže. Na kraju je priča bila gotova nakon 14 krugova. Drugi put na Velike Britanije Nico je odustao.

" Grozno je bilo gledati kako bolidi na gridu odlaze. Kada sam krenuo iz boksa jedino sam mogao mijenjati brzine, ostalo ništa nije funkcionisalo. Radio veza, DRS, hibridni sistem je bio umanjen. kada se vratio radio očekivali smo da i ostale stvari prorade, međutim kada smo zamijenili volan postali smo svjesni kako je utrka za nas završena. Bio je ovo težak dan za mene, sada sve moramo analizirati kako bi smo spremni dočekali Japan. Naš najveći problem je pouzdanost bolida " kaže Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.