Rosberg: Trudio sam se ali nisam mogao napasti Lewisa

Rosberg opet iza Hamiltona

Rosberg: Trudio sam se ali nisam mogao napasti Lewisa

Nico Rosberg je većim dijelom prošle sezone bio u ovakvoj situaciji. Nije mogao napasti Hamiltona, dok njegovo drugo mjesto niko nije mogao ugroziti. Niti VN Australije nije bila iznimka. Od prvog kruga Rosberg je bio iza Hamiltona, nije mogao doći u situaciju za zaprijeti na najbolji način.

"Možda gledaoci na televiziji nisu vidjeli, ali ja sam napadao Hamiltona trudio sam se maksimalno. Međutim, prave prilike nisam imao i zato je duel izostao. Činjenica je da su bolidi Mercedesa brzi, da imamo prednost i teško da će se situacija nešto dramatičnije promijeniti u narednih nekoliko utrka. Za Formulu 1 bi bilo dobro da se Ferrari približi nama, ali ne baš preblizu. Lewis je tokom cijelog vikenda vozio kao svjetski prvak, ja moram nastaviti raditi, pružati maksimum i vjerujem da ću moći odgovoriti Lewisu" rekao je po završetku utrke Nico Rosberg.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.