Rosberg u potjeri za Hamiltonom

VN Belgije

Rosberg u potjeri za Hamiltonom

Najbrži cirkus na svijetu imao je tronedjeljnu pauzu, a nastavak takmičenja očekuje nas za vikend, kada je na programu trka za VN Belgije.

Staza Spa-Francorchamps ugostiće najbolje vozače planete, koji će nastaviti veliku borbu u šampionatu F1.

Svakako da mnogi sa nestrpljenjem očekuju početak ove trke, kao i okršaj dva prvoplasirana vozača, Britanca Lewisa Hamiltona i Nijemca Nica Rosberga.

Hamilton i Rosberg su do sada pokazali apsolutnu dominaciju u prvenstvu te su od ukupno 12 utrka slavili na čak 11. Jednu više pobjedu zabilježio je britanski vozač.

"Lewis je iskoristio svoje šanse u dosadašnjem dijelu šampionata, ja neke nisam. Ali, ima još dosta trka, spreman sam i fizički i psihički da pokušam da do kraja šampionata osvojim što više bodova i titulu", izjavio je Rosberg, trenutno drugoplasirani u generalnom poretku.

Rosberg je za sada sakupio 198 bodova, dok prvoplasirani Hamilton ima 19 bodova više (217).

Treće mjesto rezervisano je za Daniela Ricciarda (133), a u prvih pet još su Kimi Raikkonen (122) i Sebastian Vettel (120).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi