Rosberg: Vjerujem kako se Kubica može vratiti u F1

Menadžer poljskog vozača

Rosberg: Vjerujem kako se Kubica može vratiti u F1

E. Ganibegović

Robert Kubica i Nico Rosberg zajedničkim snagama pokušavaju naći mjesto u Formuli 1.

Već je od ranije poznato kako je Williams dao priliku Kubici da se pokazže, pa će Poljak tako odraditi test na Silverstoneu, u bolidu iz  2014. godine, a glavna konkurencija će mu biti Paul Di Resta, sa kojim će se boriti za mjesto u ekipi.

Kubica je odavno zaposlio Rosberga kao svog menadžera, te on vjeruje da se Kubica može vratiti u Formulu 1.

"Mnogu su dali mišljenje o formi Kubice, a ja sam veoma optimističan po tom pitanju. Bilo bi ga sjajno opet vidjeti na gridu. Williams je u potrazi za najboljima. Oni žele najbržeg raspoloživog vozača i mislim da je ovaj čovjek impresivan sa svojom nevjerovatnom brzinom", izjavio je Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi