Rosbergu kriv Ricciardo

Nijemac završio tek na osmom mjestu

Rosbergu kriv Ricciardo

Nico Rosberg je utrku u Mađarskoj na kraju završio na osmom mjestu. Dobrim dijelom utrke Rosberg je bio u igri za postolje, ali ga je duel sa Danielom Ricciardom u završnici skupo koštao. Nijemac je uvjeren kako je Australac glavni krivac

Rosberg je nakon incidenta pao na 10. mjesto, ali je uspio do kraja proći Marcusa Ericssona i Jensona Buttona što je bilo dovoljno tek za deseto mjesto. 

" Loš je osjećaj izgubiti na samom kraju. Iz mog ugla, incident s Danielom je prilično jasan. Ja sam bio na idealnoj liniji, on je kočio prekasno i otišao je široko. Ja sam ostao na trkaćoj liniji pa sam imao dobar ugao, ali njegovo prednje krilo je bilo tamo, udario me, ostao sam bez gume. Šteta jer mislim da sam mogao smanjiti zaostatak za Hamiltonom. Ali Formula 1 je takav sport. Na tvrdoj komponenti guma izgledao sam puno bolje na stazi sve do same završnice. Sada u ovom trenutku ne razmišljam o pauzi, volio bih odmah sjesti u bolid i utrkivati se " kaže Rosberg.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.