Rosbergu pole position, problemi Hamiltonu, kazna Vettelu

Rosber najbrži u kvalifikacijama

Rosbergu pole position, problemi Hamiltonu, kazna Vettelu

Njemački vozač u bolidu Mercedesa Nico Rosberg bio je najbrži u današnjim kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Rusije.

Rosberg je danas ponovo iskoristio probleme u kojima se našao Lewis Hamilton i koji nije ni vozio posljednji dio kvalifikacija zbog problema sa bolidom tako da će startati sa desetog mjesta.

Iza Rosberga našao se Sebastian Vettel, ali će on zbog kazne koju je dobio biti pomjeren za pet mjesta unazad tako da će sa druge pozicije startati Bottas iz Williamsa.

Sa treće startne pozicije startat će Finac u bolidu Ferrarija Kimi Raikkonen koji je za vodećim Rosbergom zaostajao preko jedne sekunde.

Sutrašnja trka za Veliku nagradu Rusije počinje u 14.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi