Rosbergu pole position, težak udes Kvyata
FOTO: EPA

Vozač Red Bulla imao mnogo sreće

Rosbergu pole position, težak udes Kvyata

A. Beganović

Njemački vozac Mercedesa, Nico Rosberg, bio je najbrži na kvalifikacijama za Veliku nagradu Japana koja se vozi na stazi u Suzuki.

Rosberg je u kvalifikacijama slavio ispred timskog kolege, aktuelnog svjetskog prvaka i trenutno vodećeg u ukupnom poretku, Lewisa Hamiltona, koji je prošle godine slavio na Velikoj nagradi Japana.

Iz drugog startnog reda startat će finski vozač Valtteri Bottas iz Williamsa koji je kvalifikacije okončao na 3. mjestu, te njemački vozač Sebastian Vettel koji je završio četvrti.

Inače, kvalifikacije su kasnile zbog teškog udesa ruskog vozača Daniila Kvyata, koji je u uništenom Red Bullu na svu sreću prošao bez težih povreda.

Kvalifikacije ze VN Japana u Suzuki:

1. Nico Rosberg (NJEM/Mercedes) 1:32.584

2. Lewis Hamilton (VBR/Mercedes) 1:32.660

3. Valtteri Bottas (FIN/Williams-Mercedes) 1:33.024

4. Sebastian Vettel (NJEM/Ferrari) 1:33.245

5. Felipe Massa (BRA/Williams-Mercedes) 1:33.337

6. Kimi Räikkönen (FIN/Ferrari) 1:33.347

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.