Rosbergu pole pozicija za VN Njemačke

Hamilton starta sa drugog mjesta

Rosbergu pole pozicija za VN Njemačke

E. Čaušević

Vozač Mercedesa, Nico Rosberg, bio je najbrži na današnjim kvalifikacijama, te će sutra startati sa poe pozicije za Veliku nagradu Njemačke.

Njemački vozač danas je na 'domaćem' terenu bio dominantan, te je zasluženo stigao do pole pozicije. Rosberg je do prvog mjesta u kvalifikacijama stigao u vremenu od 1:14.363. Iza njega završio je njegov timski kolega Lewis Hamilton sa zaostatkom od 0,107 stotinki.

Treće mjesto u današnjim kvalifikacijama osvojio je Daniel Ricciardo iz Red Bulla, dok je četvrti bio njegov kolega May Verstappen. Vozači Ferrarija plasirali su se tek u treći startni red.

Kimi Raikkonen bio je peti, dok je Sebastian Vettel završio na šestom mjestu kvalifikacija za Veliku nagradu Njemačke. U prvih deset plasirali su se još Hulkenberg, Bottas, Perez i Massa. 

Utrka za Veliku nagradu Njemačke na rasporedu je sutra od 14 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi