Rosbergu prvi trening u Belgiji

Prema očekivanju početak vikenda u Belgiji

Rosbergu prvi trening u Belgiji

Bolidi Mercedesa su bili najbrži na prvom slobodnom treningu za VN Belgije. Prije završetka prve polovine slobodnog treninga Nico Rosberg je došao na vrh sa 1:51.724, što je bilo brže od Alonsovog 1:51.927.

Nakon što je Rosberg došao na vrh poretka svi vozači su se vratili u boks, uzeli su kratku pauzu a onda su opet došli na stazu. I opet su Rosberg odnosno Hamilton bili vozači koji postavljaju najbolja vremena. Hamilton je prvo odradio krug za 1:51.74, što je bilo preslabo za raspoloženog Rosberga koji ide 1:51.557 što je vrijeme koje ostaje najbolje do kraja sesije.

Posljednjih pola sata vozači su iskoristili za simulaciju utrke pa su vremena naravno bila u drugom planu. Rosberg je odvozio 25 krugova, Hamilton 24, treći koji je išao ispod 1:52 bio je Fernando Alonso. U pet najbolji su se još našli Button i Raikkonen.

Na prvom slobodnom treningu vidjeli smo i mlade snage, debitovao je u Caterhamu Andre Lotterer sa zaostatkom većim od šest sekundi za Rosbergom, Alexander Rossi je vozio za Marussiju, završio je na 20. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.