Ross Brown se vraća u Ferrari?

Montezemolo pripremio teren

Ross Brown se vraća u Ferrari?

Iako je Ferrari na mjesto šefa postavio Marca Mattiaccia kao zamjenu za Stefana Domenicalia koji je podnio ostavku, pojavile su se špekulacije kako je ustvari ta pozicija " stvorena" za Rossa Browna.

Poznato je da Mattiaci nema nikakvo iskustvo kada je u pitanju trkački dio ekipe, jer je do sada bio na čelu prodajnog dijela za Aziju i Pacifik, odnosno za Američko tržište. Upravo zbog toga Mattiacci bi mogao biti samo prelazno riješenje do eventualnog dolaska Rossa Browna. Navodno je  di Montezemolo kontaktirao Rossa Browna.

Brown je u penziji već pola godine, ali naravno ne treba niti govoriti koliko poznaje ekipu Ferrarija. Čak bi eventualni dolazak Browna mogao smiriti sve glasnije špekulacije o tome kako Fernando Alonso razmišlja o odlasku iz Ferrarija. Po nekima, Fernando Alonso je čak odigrao određenu ulogu u odlasku Domenicalia. Razlog leži u tome što je Alonso razočaran. daleko više od ostalih u bolid koji je daleko od pobjedničkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.