Rossi: Dobar osjećaj, loše vrijeme

Vremenski uslovi uništili priliku za testiranje

Rossi: Dobar osjećaj, loše vrijeme

Valentino Rossi će morati pričekati do februara da bi na suhom odradio svoje prve testove sa 1000cc Yamahom M1, razlog tome je očajno vrijeme u Valenciji i Aragonu.

Sedmerostruki svjetski prvak želi uzvratiti udarac, nakon što je sa Ducatijem imao dvije sezone bez pobjede. U Valenciji je odradio ukupno 28 krugova na mokroj stazi.

 

Yamaha se nakon provedenog dana u Valenciji zaputila prema Aragonu u potrazi za boljim vremenskim uslovima, ali su ih ipak razočarali još nepovoljniji uslovi.

 

"Jučer sam bio u mogućnosti odraditi 28 krugova u veoma teškim uslovima i osjećaj je bio dobar. Lijepo je vratiti se, dobar je osjećaj sa motorom", izjavio je Rossi u jednom od rijetkih dozvoljenih intervjua dok je još uvijek pod ugovorom sa Ducatijem.

 

" U Yamahi su odlučili otići u Aragon, jer se činilo da bi tamo moglo biti povoljnije vrijeme, ali ipak nije. Bilo je veoma važno za Yamahu da odradi krugove na suhom da bi shvatili nekoliko bitnih stvari za iduću sezonu. U Aragonu je bilo nemoguće voziti, sada moramo čekati do februara."

 

Prvi testovi u februaru će se održati na stazi Sepang u Maleziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti