Rossi doktorski do pobjede u Barceloni

Utrka za Veliku nagradu Barcelone

Rossi doktorski do pobjede u Barceloni

E. Čaušević

Italijanski vozač Valentino Rossi slavio je danas na utrci za Veliki nagradu Barcelone na slavnoj Katalunji.

Rossi je doktorskom vožnjom danas stigao do pobjede na Katalunji 44:37.589, dok je iza njega završio Marc Marquez koji je zaostajao 1,45 sekundi. Italijan je danas startao sa tek pete pozicije, ali ga to nije spriječilo na kraju da završi na prvom mjestu. 

Marquez je imao pole poziciju danas, ali su ga greške koštale pobjede u rodnom gradu. Velika borba između ovog dvojca vodila se do samog kraja utrke, a tri kruga prije kraja Rossi je preuzeo ponovo lidersko mjesto, te je izdržao do kraja.

Utrku u Katalunji obilježio je i incident devet krugova prije kraja kada je Iannone izbacio Lorenza iz utrke. Iannone je pokušao da zaobiđe Lorenza, ali je na kraju koštao utrke obojicu. Lorenzo je vidno ljut napustio stazu u Barceloni svjesta da bi ovaj incident mogao odlučiti ovu sezonu MotoGP-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti