Rossi i Lorenzo najbrži na treninzima

MotoGP

Rossi i Lorenzo najbrži na treninzima

E. Škorić

Vozači Yamahe Jorge Lorenzo i Valentino Rossi ostvarili su najbolja vremena na prvim treninzima pred Veliku nagradu Katalonije, šestu urku sezone Svjetskog prventva u motociklizmu. 

Lorenzo je bio najbrži na prijepodnevnom treningu, kada je na stazi Catalunya postavio vrijeme od 1:42.422 minuta. Drugi rezultat sa samo 23 hiljaditinke zaostatka, ostvario je Dani Pedrosa na Repsol Hondi, dok je treći bio vozač Yamahe Teh 3 Cal Crutchlow, koji je bio sporiji samo 47 hiljaditih dijlova sekunde.  

Na drugom treningu Rossi  postigao najbrži krug dana, od 1:42.297 minuta. Lorenzo je bio 49 hiljaditinki sporiji, dok je Pedrosa na trećem mjestu imao dvije i po desetinke zaostatka u odnosu na devetostrukog svjetskog šampiona.

 Treći trening na stazi Catalunya na programu je u subotu od 9.55, dok je četvrti zakazan za 13.30. Kvalifikacije startuju u 14.10, dok je utrka za Veliku nagradu Katalonije u nedjelju u 14 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti