Rossi ili Lorenzo? Pljušte optužbe, prodano 110.000 ulaznica

Očekuje nas mnogo uzbuđenja

Rossi ili Lorenzo? Pljušte optužbe, prodano 110.000 ulaznica

A. Beganović

Jedna od najvećih trka MOTO GP šampionata svih vremena vozit će se 8. novembra u Valenciji, a još uvijek se ne zna da li će sjajni italijanski motociklist Valentino Rossi startati sa posljednjeg mjesta.

Trenutni lider svjetskog šampionata, Valentino Rossi, kažnjen je zbog toga što je tokom trke u Maleziji poremetio ritam Marcu Marquezu i zbog te kazne njegov nastup je doveden pod znak pitanja.

Rossi je prijetio da uopšte neće učestvovati u trci, ali kasnije se predomislio, no iz njegovog tima još uvijek nisu odustali od žalbi i najavili su da će se žaliti i Arbitražnom sudu u Lozani.

No, to nije sve, odnosno da ova tva trka privlači sve više pažnje pokazuju i pisanja u najuticajnijim španskim i italijanskim medijima. 

Navode španski i italijanski mediji da se sklapaju savezi, optužuju pojedine motocikliste da će voziti samo u službi jednog od dva sjajna vozača, Valentina Rossija i Jorgea Lorenza, koji se bore za titulu svjetskog prvaka.

Do početka trke ostala su još dva dana i sasvim sigurno će se do 8. novembra još mnogo toga pisati, pogotovo u španskim i italijanskim medijima, a koliko interesovanje vlada za Veliku nagradu u Valenciji govori podatak koji su objavili organizatori o čak 110.000 prodanih ulaznica.

Podsjetimo, uoči posljednje trke sezone Rossi u ukupnom poretku ima sedam bodova više od drugoplasiranog Jorgea Lorenza, tako da nas očekuje triler završnica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.