Rossi isprobao NASCAR automobil

Vozio je Toyotu Kyla Buscha

Rossi isprobao NASCAR automobil

M. Maksimović

Nakon nastupa na utrci za VN Amerike u Austinu, Valentino Rossi se dan kasnije našao na stazi Charlotte Motor Speedway u Sjevernoj Karolini. Tamo je provozao Toyotu Kylea Buscha koji je zauzvrat dobio priliku da isproba Yamahu YZR-M1.

Rossi je dobio par savjeta od najuspješnijeg vozača NASCAR-a koji je slavio ukupno 55.puta. Kylea je objasnio neke stvari Rossiju koji je kasnije postavio vrijeme koje bi bilo dovoljno da se recimo kvalifikuje u sredinu poretka. 

 

''Imam dosta prijatelja koji prate NASCAR seriju.Ovo je nešto sasvim drugačije od onoga što imamo u Evropi. Očekivao sam da će biti uzbudljivo , posebno sam uživao u krivinama. Imao sam osjećaj da sam se zalijepio za stazu. U početku je bilo čudno, kasnije sam vozio sve brže i brže'' rekao je Rossi. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije