Rossi na dodatnim testiranjima

Promjene u Ducatiju

Rossi na dodatnim testiranjima

Nakon VN San Marina, na stazi u Misanu, vozači Ducatija odradili su dodatna testiranja kako bi uspjeli riješiti dosadašnje probleme sa motorom.

Na ovom privatnom testu su učestvovala dva glavna vozača, Valentino Rossi i Nicky Hayden, te Franco Battaini koji je testni vozač tvornice Ducati.

Hayden je prvi izišao na stazu, bez obzira što se još muči sa ozljedom ruke. Testirao je sa motorom predviđenim za utrku, te novim koji je pomogao Rossiu da osvoji drugu pozciju na utrci u Misanu.


Amerikančev odgovor na novu mašinu je pozitivan, iako zbog ozljede nije bio u mogućnosti odraditi puni broj krugova. Na novom motoru su napravljene promjene šasije, poboljšan je kočioni sistem i samim tim su ulasci u krivinu puno lakši za vozače.

Valentino je naglasio i to da su za utrku u Aragonu potrebne modifikacije na ramu i prednjim oprugama. On je odradio 53 kruga testa i nakon toga naglasio da su promjene kočionog sistema doprinijele kvalitetnijem držanju u krivinama, te da je stabilnost motora bolja nego na prijašnjem motoru.


Navijače Ducatija može obradovati i izjava njihovog glavnog vozača. "Čini se da smo sad pronašli svoj put, vjerujem da ćemo u narednom periodu to iskoristiti na stazi."

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.