Rossi najbrži na trećem treningu

Pred Veliku nagradu Italije

Rossi najbrži na trećem treningu

Italijanski vozač Valentino Rossi bio je najbrži na trećem treningu pred kvalifikacije za Veliku nagradu Italije u Mugellu.

Iako je nedavno pretrpio nezgodnu povredu, Doktor je još jednom pokazao da će na svojoj stazi u Mugellu biti veoma konkurentan pa čak i za pobjedu. Rossi je nabrži krug ostvario u posljednjoj minuti,a njegovo vrijeme iznosilo je 1:46.543. 

Kao drugoplasirani završio je Španac na Hondi Marc Marquez, dok je veoma dobar bio i Jorge Lorenzo na Ducatiju sa trećim mjestom i tri desetinke zaostatka za Rossijem. Vodeći u ukupnom poretku Maverick Vinales treći trening je završio na 5. poziciji.

Podsjetimoi, kvalifikacije počinju od 14.10 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi