Rossi nakon pada: Nisam se mogao izvući

Ostao bez bodova u Austinu

Rossi nakon pada: Nisam se mogao izvući

A. Beganović

Legendarni motociklista Valentino Rossi nije završio trku u Austinu, odnosno pao je u drugoj krivini staze pri brzini od 150km/h.

Nakon Aragona u 2014. godini legendarni Rossi je u Austinu nije završio trku, no u ovoimn trenutku je najvažnije da je prilikom pada prošao bez povrede.

"Dobro sam, prilično sam brzo ušao u krivinu i ovo je bio ozbiljan pad. Na startu sam spalio kvačilo i zbog toga sma se našao u problemima. Na pravcima sam morao voziti sporije pošto je kvačilo mnogo proklizivalo. Pokušao sam ostati miran jer sam znao da će biti sve u redu kada se kvačilo ohladi, no u drugoj krivini trećeg kruga sam napravio grešku. Možda sam ušao prebrzo u krivinu ili sam pak otišao previše unutar krivine", izjavio je Rossi.

"Tokom vikdenda smno odradili dobar posao i uoči trke sam bio konkurentan. Mogao sam odraditi dobar posao, no napravio sam grešku i to se ponekad dešava. Nisam se mogao izvući, možda sam izgubio koncentraciju, možda sam želio više i na kraju sam izgubio prednji kraj", dodao je Rossi.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi