Rossi ne misli oprostiti Marquezu
FOTO: EPA

Narednog vikenda počinje nova sezona

Rossi ne misli oprostiti Marquezu

A. Beganović

Velikom nagradom Katara narednog vikenda počinje nova sezona Moto GP šampionata u kojoj nas očekuje mnogo uzbuđenja.

U centru pažnje ponovo će biti po mnogima najbolji motociklist svih vremena Valentino Rossi, aktuelni svjetski prvak Jorge Lorenzo, te Mark Marquez.

Iako je početak nove sezone pred vratima u sportskoj javnosti je još uvijek top tema finiš prošle sezone u kojem je Rossi ostao bez titule.

Rossi još uvijek nije oprostio Marquezu njegovo ponašanje na posljednje dvije trke sezone u kojima se na indirektan način stavio na stranu Lorenza.

"Dopustio sam sebi da budem prevaren od Marqueza. On me izdao. Ponašao se kao prijatelj samo kada bi me pobijedio i to sam shvatio u Assenu. Nakon svega što se desilo u prošloj sezoni van staze nećemo biti u dobrim odnosima. Na stazi ćemo biti supranici i tu se moramo poštivati", izjavio je devetorostruki svjetski prvak.

Podsjetimo, na otvaranju prošle sezone u Kataru slavio je upravo Rossi, drugoplasirani je bio Andrea Dovizioso, a trećeplasirani Andrea Iannone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi