Rossi: Pedrosa je sjajan vozač, može se boriti za titulu

Vozač Yamahe smatra

Rossi: Pedrosa je sjajan vozač, može se boriti za titulu

Vozač Yamahe Valentino Rossi izjavio je da očekuje uzbudljiv nastavak sezone.

Sedmostruki prvak svijeta u Moto GP šampionatu dodao je da su mu najveći rivali za osvajanje titule timski kolega Maverick Vinales i aktuelni šampion Marc Marquez (Repsol Honda), kao i da ne treba otpisati ni pobjednika četvrte ovosezonske trke u Jerezu Danija Pedrosu (Repsol Honda).

Rossi je vodeći u generalnom poretku sa 62 boda, dva više od drugoplasiranog Vinalesa, odnosno četiri više od Marqueza koji trenutno zauzima treću poziciju.

"Honda je ostvarila veliki povratak, dominirali su tokom cijelog vikenda. Ono što zabrinjava je činjenica da su oni bili veoma dobri, dok smo se mi mučili. Pedrosa je ove godine u vrhunskoj formi, a oduvijek sam ga smatrao jednim od kandidata u borbi za titulu. Bio je na podijumu u Austinu, a u Jerezu je bio jak. Ali, Dani nije samo sjajan u Jerezu, biće podjednaka prijetnja kao Marquez i Vinales", izjavio je Rossi.

Naredna trka na programu je 21. maja, kada se vozi VN Francuske na stazi u Le Mansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi