Rossi: Pravi je trenutak za dokazivanje

Ducati vjeruje u potvrdu napretka iz Misana

Rossi: Pravi je trenutak za dokazivanje

U posljednjih pet utrka, Valentino Rossi i Nicky Hayden će tražiti potvrdu napretka koji su ostvarili nakon određenih promjena na motoru.

Amerikanac koji je 2010. godine u Aragonu ostvario pobjedu će biti u mogućnosti bolje analizirati nove komponente samim tim što se poprilično oporavio od ozljede desne ruke.

Sa druge strane, njegov timski kolega se nada da će uspjeti ostvariti podij kao na prošloj utrci u Misanu. Pored Silverstonea, ostao je još i Aragon kao utrka na kojoj nije uspio doći do podija.

"Došli smo u Aragon sa pozitivnim rezultatom iz Misana, iako znamo da svaka utrka ima svoju priču. Biće ovo prva prilika gdje ćemo znati da li će napredak koji smo ostvarili biti potvrđen i na ovoj stazi, koja je dosta drukčija od Misana. Staza je brza i izazovna, upravljanje gumom pod nižim uglom biće veoma važno. Biće ovo prilika da shavtimo da li smo se zaista dokazali", izjavio je Valentino.

"Za mene je Aragon zabavna staza. Volim staze koje imaju promjene u podizanju, a Aragon zasigurno ima uspone i padove. Postoje i neki slijepi dijelovi koji ga čine tehnički zahtjevnim, ali i zabavnim, te oni na kojima je moguće preticanje. Želim znati koliko dobro mi se ruka oporavila, isto tako ću nastojati iskušati i novu šasiju", rekao je Hayden.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.