Rossi: Previše je 20 utrka u sezoni

Legendarni vozač

Rossi: Previše je 20 utrka u sezoni

...

Valentino Rossi je poslao jasnu poruku prema čelništvu asocijacije Moto GP-a, zbog njihove želje za povećanje broja utrka u sezoni.

Legendarni vozač je na najavu da će se staza Čang uvrstiti u kalendar Moto GP za naredu sezonu otvoreno odgovorio da nije baš za tu opciju.

''Bio sam tamo sa Jamahom, mjesto nije previše privlačno, a i staza nema mnogo krivina već samo duge pravce, i to definitivno nije mjesto na kojem bi se mogao proširiti kalendar.'' rekao je Rossi i dodao:

''18 utrka u sezoni je maksimum. Ne znam njihove planove za budućnost ali vozači ne bi izdržali tempo od 20 utrka po sezoni''.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti