Rossi projurio do 108. pobjede u karijeri

Drugi put ove sezone

Rossi projurio do 108. pobjede u karijeri

Drugi put ove sezone Valentino Rossi je najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Svoju 108. pobjedu u karijeri Rossi je ostvario na utrci za VN Australije koja je vožena na stazi Philip Island. Rossi je prvi ciljem prošao ispred timskog kolege Jorgea Lorenza, dok je treći bio Bradley Smith.

Utrka je barem kada je pitanju pobjednik odlučena onog trenutka kada je odustao Marc Marquez deset krugova prije kraja. Upravo tada je Rossi je uspio stvoriti osjetniju prednost ispred Jorgera Lorenza te je krenuo u lov na aktuelnog svjetskog prvaka.

Marquez je napravio grešku, odustao je (njegov treći pad u posljednje četiri utrke), pa je Rossi odradio posao za svoju 108. pobjedu u 250. nastupu u kraljevskoj klasi.

Borba za preostala mjesta na postolju je bila vrlo zanimljiva, a konačni poredak su uslovili padovi Pola Espargara tri kruga prije kraja odnosno Cala Crutchlowa. Britanac je sjajno vozio ali nije izdržao do kraja, pa su na drugom odnosno trećem mjestu završili Jorge Lorenzo i Bradley Smith.

S obzirom da je od ranije naslov prvaka osigurao Marc Marquez, borba za drugo mjesto ukupnog poretka je otvorena. Kandidati su Rosi, Lorenzo i Dani Pedrosa. Rossi je na 255 bodova, Lorenzo ima 247, Pedrosa 230, a do kraja se voze još dvije utrke, u Maleziji i Valenciji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije