Rossi se iz protesta nije pojavio na gala večeri

Iskazao veliko nezadovoljstvo

Rossi se iz protesta nije pojavio na gala večeri

Valentino Rossi se nije pojavio na sinoćnjoj gala večeri na kojoj je Jorge Lorenzo dobio šampionski pehar za titulu u Moto GP šampionatu.

Vozač Yamahe je sezonu završio kao drugoplasirani u odnosu na svog timskog kolegu, a kao opravdanje zbog nedolaska je naveo da se 'ne osjeća dobro'.

Sasvim je jasno da se Rossi nije pojavio na proglašenju pobjednika iz protesta zbog načina na koji je odlučen šampionat, kao i zbog velikog sukoba sa Marcom Marquezom, koji je obilježio sezonu.

Inače, gala večeri prisustvuju vozači koji su zauzeli prva tri mjesta u sve tri kategorije, a ovo je drugi put da je Rossi propušta. Prvi put se to desilo 2007. godine, kada je titulu osvojio Casey Stoner.

Podsjećamo, Rossi je nakon završetka utrke u Valenciji bio izuzetno ljut i razočaran ponašanjem Marqueza na stazi, poručivši da je način na koji je odvezao utrku sramotan za cijeli sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.