Rossi se predomislio: Veliki okršaj u Valenciji

Ko će do titule svjetskog prvaka?

Rossi se predomislio: Veliki okršaj u Valenciji

A. Beganović

Jedan od najboljih motociklista svih vremena, Valentino Rossi, ipak će voziti trku u Valenciji, posljednju u ovogodišnjem MOTO GP šampionatu na kojoj će pasti odluka o svjetskom prvaku.

Na posljednjoj trci u Maleziji Rossi je kažnjen oduzimanjem tri boda, te tako što će u Valenciji startati sa posljednje pozicije i to zbog toga što je poremetio ritam Marcu Marquezu.

Devetorostruku svjetski prvak nije se mogao pomiriti ss kaznom, pa je najavio da u Valenciji uopšte neće voziti, no izgleda da se predomislio što će najviše obradovati ljubitelje MOTO GP-a.

"Hvala vam na velikoj podršci da lakše prebrodim ljutnju i ogorčenost. Od danas kreću pripreme za Valenciju", poručio je Rossi svojim fanovima koji su čak pokrenuli peticiju da mu se kazna ukine.

Podsjetimo, uoči posljednje trke sezone Rossi u ukupnom poretku ima sedam bodova više od drugoplasiranog Jorgea Lorenza, tako da nas očekuje triler završnica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.