Rossi se vratio na stazu, možda bude vozio u Aragonu

Nakon loma noge

Rossi se vratio na stazu, možda bude vozio u Aragonu

Italijanski vozač i devetostruki prvak svijeta Valentino Rossi vratio se na stazu nakon nedavnog loma noge.

Iako su prve prognoze govorile da je sezona za legendarnog vozača možda i gotova, Rossi se oporavio mnogo brže od očekivanog i za sada je propustio samo jednu trku.

On je jučer bio na testiranju koje je obavljeno u italijanskom Mugellu te je odvezao nekoliko krugova prije nego što se povukao sa staze zbog kiše. 

Prema navodima inostranih medija, Rossi i ekipa Yamahe još uvijek nisu donijeli odluku o tome da li će on nastupiti u trci za Veliku nagradu Španije, a očekuje se da će se to desiti danas poslijepodne. 

Podsjetimo, za Rossija bi bilo veoma važno da se pojavi u Aragonu jer još uvijek ima šansu da se bori za titulu prvaka svijeta jer ima 157 bodova, odnosno 42 manje od Andree Doviziosa i Marca Marqueza koji drže lidersku poziciju za sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti