Rossi slavio u utrci za Veliku nagradu Holandije

Pobjednik u Assenu

Rossi slavio u utrci za Veliku nagradu Holandije

Italijan Valentino Rossi na vrhu je pobjedničkog postolja poslije godinu dana. 

Vozač Jamahe je danas na spektakularnoj Velikoj nagradi Holandije, osmoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata, slavio ispred  Petruccija. 

Sjajni Rossi je trku završio za 41 minut i 41,149 sekundi, što je bilo za 0,063 sekunde brže od drugoplasiranog Petruccija. Treće mjesto je zauzeo branilac titule Marquez, koji je u borbi za podijum nadmudrio Crutchlowa i Doviziosa. 

U generalnom poretku na čelu je Dovizioso sa 115 bodova. Prati ga Vinales sa četiri manje, treći je Rossi sa 108, dok je Marquez iza njega sa 104. 

Moto GP šampion se nastavlja već sljedećeg vikenda kada je na rasporedu Velika nagrada Njemačke. Nakon toga slijedi mjesec dana pauze, a onda je 6. augusta na rasporedu Velika nagrada Češke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti