Rossi: Utrke su postale dosadne, treba uvesti promjene

Legenda Moto GP-a iskreno

Rossi: Utrke su postale dosadne, treba uvesti promjene

A. Haznadarević

Sedmerostruki pobjednik Moto GP-a, veliki Valentino Rossi, danas je uputio jednu žestoku kritiku na račun organizatora elitne utrke motocilista.

Jedan od najboljih motociklista svih vremena je kazao kako su utrke postale dosadne, te da je krajnje vrijeme da organizator uvede novosti u ovo takmičenje.

 

Ove sezone u prvenstvu dominiraju Španci Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo, koji su do sada pobijedili na 12 od 16 utrka. 

 

"Ovo je najgori period Moto GP takmičenja otkad sam počeo da vozim u njemu, 2000. godine. Mnogo je dosadno. Utrke su veoma loše i teško je ostati budan", kazao je 33-godišnji Rossi za BBC. 

 

Italijan je dodao kako vjeruje da će sljedeće sezone uspjeti da se vrati na pobjednički put kada opet počne da vozi za Yamahu. 

 

"U ovom trenutku u karijeri ne želim da se mučim svakog vikenda. Bit će mi teško, ali vjerujem da ću sljedeće sezone ponovo moći da pobjeđujem", dodao je Rossi. 

 

Italijan trenutno vozi za Ducati, sa kojim zauzima šesto mjesto na tabeli. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.