Russell dobio priliku da vozi za Force Indiju

Odradit će treninge u Brazilu i Abu Dhabiju

Russell dobio priliku da vozi za Force Indiju

E. Ganibegović

Force India je odlučila dati priliku Mercedesovom junioru i GP3 prvaku Goergeu Russellu da vozi na treninzima u Brazilu i Abu Dhabiju, prenose strani mediji.

Naime, britanski vozač će svoj debi odraditi na prvom treningu u Brazilu, a bolid će mu ustupiti Esteban Ocon.

"Veoma sam uzbuđen što ću dobiti priliku da vozim za Force Inidju. Ova godina je bila puna velikih prilika, a vrhunac je su upravo ovit treninzi", rekao je Russell.

"Nikada prije nisam vozio VJM10, a ni na Interlagosu, međutim radujem se izazovu. Želim se zahvaliti Force Indiji i Mercedesu", dodao je Britanac.

Povodom dolaska Georgea Russela oglasio se i šef Force Indije Vijay Mallya, koji je rekao sljedeće:

"Sretni smo što mu pružamo priliku. Riječ je o velikom talentu i dosta smo pratili njegove uspjehe u GP3 prvenstvu. George je već nekoliko puta bio u našem simulatoru, gdje je odradio dobar posao s momčadi. Sada kad smo osigurali četvrto mjesto u prvenstvu možemo procijeniti ostale vozače i okrenuti se budućnosti."  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije