Sainz i Coma povećavaju prednost

Rally Dakar

Sainz i Coma povećavaju prednost

A. Beganović

Četvrti dan Relija Dakar protekao je opet u znaku španjolskog automobiliste, Carlosa Sainza i sunarodnjaka mu na motoru Marca Come. 

Četvrta etapa bila je duga 380 kilometara, a najbolji su bili Carlos Sainz i Mark Coma. U konkurenciji automobila vodi se prava "bitka" između Sainza i katarskog vozača Al Attiyaha.

Danas je uspješniji bio Španjolac te je tako zadržao vodstvo u ukupnom poretku. Al Attiyah u svom BMV odvezao je opet dosta dobro i zaostao za Španjolcem samo šest sekundi. Mada je tek poćetak ove najzahtjevnije utrke, po svemu prikazanom do sada Sainz i Al Attiyah će voditi veliku borbu za prvo mjesto.

U konkurenciji motociklista nekadašnji pobjednik Dakara, Španjolac Mark Coma, i danas je slavio i tako povećao svoju ionako veliku prednost. Trenutno nad drugoplasiranim Amerikancem Streetom ima prednost od 43 minute.

Ukupni poredak, automobili:
1. C. Sainz (Španija / VW) 12:47:45
2. N. AL Attiyah (Katar / BMW) + 00:03:46.00
3. G. De Villiers ((Južna Afrika / VW) + 00:11:33.00

Ukupni poredak, motocikli:
1. M. Coma (Španija / KTM) 14:41:21
2. J. Street (SAD / KTM) + 00:42:57.00
3. D. Fretigne (Francuska / Yamaha) + 00:43:42.00

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.