Sainz Junior razočaran ali poštuje odluku Red Bulla

Nakon što je Max Verstapen potpisao ugovor

Sainz Junior razočaran ali poštuje odluku Red Bulla

Dvostruski svjetski reli prvak, Carlos Sainz nije pretjerano zadovoljan odlukom Red Bulla koji je potpisao ugovor sa Maxom Verstapenom.  Razlog je jednostavan, Sainz stariji je baš kao i jedan dio javnosti očekivao da će Red Bull dati priliku Sainzu Junioru koji je dobar dio vremena važio za najboljeg mladog vozača iz Red Bullovog razvojnog programa.

Stvari su se počele mijenjati onog trenutka kada je Mercedes ušao u igru za mladog Maxa Verstapena, pa je Helmut Marko morao brzo reagovati. Preskočene su formalnosti, Red Bull je potpisao Verstapena koji će od naredne godine biti vozač Toro Rossa. Za razliku od nezadovoljnog oca, Carlos Sainz Junior nije bio previše razočaran.

"Ovo nije bilo moje ljeto očito, pogotovo nakon što je Red bull povukao ovakav potez, ali Red Bull donosi odluke i to je to. Bez obzira na sve ja tu odluku poštujem, jer Red Bull je napravio puno toga za mene u karijeri. Mnogi vozači vjerovatno ne bi dobili priliku koju sam ja imao. Bio sam spreman sa dovoljno samopouzdanja za Formulu 1. Razgovarao sam sa ljudima u Red Bullu, oni žele i dalje sarađivati što je opet pozitivno jer mi očito vjeruju. Ne znam koja je uloga rezervisana za mene, ali ima potrebnu podršku," rekao je Sainz Junior koji i dalje nastupa u Renault Formuli 3.5, gdje je vodeći u ukupnom poretku sa 177 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.