Sainz ponovo na reliju Dakkar

U istoj ekipi sa Al-Attiyahom

Sainz ponovo na reliju Dakkar

M. Maksimović

Bivši svjetski prvak u reliju 50-godišnji Španjolac Carlos Sainz objavio je da će ponovno voziti na Reliju Dakar, koji će se od 6. do 20. januara voziti u Peruu, Agentini i Čileu.

Sainz je 2010.godine zajedno sa suvozačem Lucasom Cruzom slavio na Reliju Dakar vozeći Volkswagen Touareg. Na narednom Reliju Dakkar,Sainz će nastupati za ekipu u kojoj je i pobjednik iz 2011.godine, Nasser Al-Attiyah. Njih dvojica će nastupati u automobilima Buggy California.

 

Tako ćemo na Reliju Dakar 2013. imati prvake iz posljednja tri izdanja, Carlosa Sainza (2010.), Nassera Al-Attiyaha (2011.) i Francuza Stephane Peterhansela (2012.).Sainz je u svojoj karijeri osvojio dva naslova svjetskog reli prvaka (1990 i 1992). U oba slučaja je vozio Toyotu Celicu.Ukupno je u karijeri ostvario 26 pobjeda, a posljednji nastup u reliju je imao 2005.godine na Acropolis Reliju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.