Sajam automobila u Frankfurtu: Lude vozačke kreacije

Fenomenalni modeli novih automobila

Sajam automobila u Frankfurtu: Lude vozačke kreacije

E. Ganibegović

Frankfurtski sajam automobila otvorio je vrata novim električnim konceptima, ludim vozačkim kreacijama i divljim superautomobilima.

Najveću buku na otvaranja su napravile tvrtke poput Audija, BMW-a, Mercedesa i Volkswagena - Mercedes Project One hiperkar je bez sumnje zvijezda.

Mercedes je bio posebno zauzet jer je također predstavio planove za svoj novi EQ sub - brend koji će privući električne automobile masama.

BMW nije odustao od predstavljanja X3, Z4 koncepta i Mini E.

Također je izvadio pokrivače s novog električnog coupea koji će se boriti za Teslu u sljedećih pet godina - uz novi divovski X7.

Audi se također nije odmarao i izbacio je Audi Aicon koncept, koji nema pedale ili upravljač, pa je privukao stotine zainteresiranih fanova.

Naravno, predstavljena su i mnoga druga vozila kao što su Bentley Continental GT, Porsche Cayenne, Ferrari Portofino i čitav niz terenaca poput Kia Stonica i Hyundai Kona. 

Riječ je o jednom zanimljivom događaju koji je stvorio pravi motor šou i Frankfurt definitivno nije razočarao.

Impresionirao je i dizajn Renaulta Symbioza koji je pravi dom budućnosti.

Land Rover je lansirao nevjerovatan model do sada neviđen - Discovery SVX - Jaguar je također predstavio svoj novu električnu seriju vozila.

Unatoč nevjerovatnom sajmu, nekoliko glavnih proizvođača ostalo je kod kuće. Kao što su Peugeot, Nissan, Fiat, Alfa Romeo i Jeep, koji su odlučili preskočiti ovaj događaj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi