Sam Michael napušta McLaren

Nakon više od dvadeset godina vraća se kući u Australiju

Sam Michael napušta McLaren

Sam Michael, dosadašnji sportski direktor napušta ekipu McLarena na kraju ove sezone. Karijera Australca je počela početkom devedesetih, tačnije 1993. godine je dobio priliku u Lotusu koji će bankrotirati, nakon čega Michael preuzima ulogu šefa dizajna u Jordanu.

Dvije godine je proveo radeći u fabrici nakon čega se priključio ekipi koja je bila zadužena za testiranja.
Frank Williams je 2001. godine doveo Michaela u Williams, gdje je 2004. godine postavljen za tehničkog direktora. U Williamsu se Michael nije proslavio, početkom maja 2011. godine podnosti ostavki i stiže u McLaren. Od 2012. godine Michael je obavljao ulogu sportskog direktora.

" McLaren je u procesu restruktuiranja ove sezone, napustio nas je Martin Whitemarsh, stigao je Eric Boullier, tu je i Peter Prodromoue. Sa nama ostaju Jonathan Neale i Tim Goss " tvrde u McLarenu.

Micahel se nakon napušta McLarena vraća u Australiju, nakon više od dvadeset godina rada za ekipe Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.