Šampionska vožnja Marqueza u Aragonu

Sjajna vožnja i pobjeda španskog vozača

Šampionska vožnja Marqueza u Aragonu

Španski vozač na motoru Honde Marc Marquez slavio je pobjedu danas na stazi u Aragonu i na taj način se približio ukupno šestoj tituli u karijeri. 

Marquez i Dovozioso su prije ove trke bili izjednačeni u ukupnom poretku vozača, ali Marquez je danas naprosto pomeo konkurenciju iako je startao sa petog mjesta i na taj način se približio novoj tituli. 

Marquez nije baš najbolje startovao, pa je bio dugo vremena zaglavljen na četvrtom mjestu. Ispred njega su bili Lorenzo, Rossi i Dovizioso, ali Marquez ih je sve pobijedio nevjerovatno hrabrom vožnjom. On je u nekoliko navrata silazio sa staze i bio je na rubu pada, ali to ga nije spriječavalo da iznova krene u novi napad i to mu se na kraju isplatilo. 

S druge strane, njegovi rivali za titulu Maverick Vinales i Andrea Dovizioso imali su katastrofalne trke i bili su tek na 4. odnosno 7. mjestu. Drugi je završio Pedrosa koji je imao sjajan drugi dio trke, a na podijum se popeo i Jorge Lorenzo koji je vodio većim dijelom trke. Treba spomenuti i sjajnog Valentina Rossija koji je prije samo 24 dana slomio nogu, a danas je završio na sjajnom petom mjestu. 

U ukupnom poretku vozača Marquez sada ima 224 boda i nalazi se ispred Doviziosa i Vinalesa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi