Sauber u novim bojama

Nakon katastrofalne prošle sezone

Sauber u novim bojama

Ekipa Saubera je jedna od onih koja u novu F1 sezonu ulazi sa novim bolidom koji je po prvi put u žuto plavoj kombinaciji. Sauber je prošlu sezonu završio bez osvojenih bodova, po prvi put u istoriji otkako nastupa u Formuli 1.

Zato i jeste ekipa završila na desetom mjestu ukupnog poretka, iza sebe je imala tek loši Caterham. Vozači Saubera u narednoj sezoni bit će Marcus Ericsson i Felipe Nasr. Treći vozač ekipe će biti mladi član Ferrarijeve akademije Raffaele Maricello.

"Nakon izuzetno loše sezone želimo napravit pomak prema naprijed, želimo vratiti Sauber na mjesto koje mu pripada. Vjerujem da se možemo uključiti u borbu za bodove, iako će puno stvari o tome ovisiti. Ja moram puno učiti i još uvijek se moram dokazivati. Mislim da je Sauber pravo okruženje za mene" kaže Marcus Ericsson. Njegov timski kolega Felipe Nasr kaže kako je spreman za veliki izazov.

"Ovo je moja prva F1 sezona, ali spreman sam na izazov. Ovo je prvi veliki korak u mojoj karijeri" dodao je Nasr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.